Головна  →  Новини  →  25 квітня 2022

У Київському онкоцентрі з перших днів повномасштабної агресії РФ було організовано надання критично необхідної допомоги онкохворим містянам – Валентина Гінзбург

У Київському онкоцентрі з перших днів повномасштабної агресії РФ було організовано надання критично необхідної допомоги онкохворим містянам. На цьому наголосила директорка Департаменту хорони здоров’я Валентина Гінзбург. Вона нагадала, що незважаючи на об’єктивно несприятливі умови (зокрема, розташування закладу в районі, який зазнавав серйозних обстрілів окупанта) Департаменту спільно з колективом Центру вдалося організувати роботу таким чином, щоб пацієнти вчасно отримували невідкладну медичну допомогу.

Зокрема, не припиняло роботу відділення хіміотерапії для проведення амбулаторної та хіміотерапії денного перебування, а також паліативне відділення для невиліковних онкологічних хворих. А задля мінімізації ризиків, безпеки пацієнтів та персоналу в умовах військового стану, були відпрацьовані маршрути та логістика безпечного перебування хворих під час отримання лікування.

За даними Валентини Гінзбург, із 24 лютого та до сьогодні консультації у поліклінічному відділенні отримали понад 2500 пацієнтів, хіміотерапевтичне лікування – понад 2600, 109 хворих пройшли курс променевої терапії. Виконано понад 1250 різноманітних обстежень (УЗД, КТ, мамографія, гастроскопія, рентгенографія, колоноскопія тощо).

Крім того, на базі Онкоцентру вже на початку березня організовано роботу гарячої лінії для консультацій пацієнтів та їх родичів за чотирма номерами телефонів: 044-409-24-73; 044-365-04-10; 044-365-04-27; 099-622-85-75. На сьогодні можливостями онлайн-консультування скористалися близько 6000 осіб.

«Наразі КНП «Київський міський клінічний онкологічний центр» починає працювати у штатному режимі. У поліклініці ведуть прийом лікарі – онкологи за всіма спеціальностями, повністю відновила роботу реєстратура, діагностичні відділення, відділення функціональної діагностики та терапії і чотири лабораторії. Відновлено роботу хірургії і вже виконано 54 операції. Також станом на 21 квітня відновлено роботу «важкого» радіологічного обладнання», – розповіла Валентина Гінзбург.

Так, за її словами, на двох лінійних прискорювачах зараз лікується 61 пацієнт, гамма-терапевтичному апараті – 51 пацієнт, апараті для контактної променевої терапії «Гаммамед» (брахітерапія) –12 пацієнтів і ще 12 пацієнтів отримують допомогу на рентгентерапевтичному апараті.

Також із метою надання якісної медичної допомоги онкологічним хворим та забезпечення безперервної роботи в умовах воєнного стану продовжує щоденну роботу мультидисциплінарний консиліум (МДК) за всіма напрямами з лікування онкологічних хворих.

Валентина Гінзбург зауважила, що прийом пацієнтів на лікування до онкоцентру проводиться щоденно з понеділка до п’ятниці за направленням сімейного лікаря за співпрацею з консультативно-діагностичними центрами столиці та лікарів-онкологів поліклінічного відділення Центру.

«Ми добре розуміємо, що онкопатологія зазвичай «не пробачає» відтерміновання лікування, адже одужання напряму залежіть від раннього виявлення захворювання та вчасно розпочатої терапії. Саме тому налагодження роботи Онкоцентру було одним із пріоритетних напрямів організаційних зусиль Департаменту з перших днів протистояння російським окупантам. Тож звертаюся до киян – у разі наявності проблеми не відкладайте своє лікування до спокійніших часів. Надайте собі шанс зустріти перемогу живими та здоровими!» – закликала Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111