Головна  →  Новини  →  14 січня 2015

У 2014 році в медичній галузі столиці впроваджено низку важливих змін, що мають підвищити рівень надання медичних послуг киянам – Михайло Риган

«Попри те, що минулий рік був дуже непростим для медицини Києва, нам таки вдалося прийняти низку важливих рішень та запровадити деякі зміни, що реально «працюватимуть» на підвищення рівня надання медичної допомоги в столиці», – розповів директор Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Михайло Риган.

Так, минулого року створено Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва з мережею у 18 підстанцій та 29 пунктів тимчасового базування. Збільшено загальну кількість бригад екстреної медичної допомоги: у денний час з 152 до 194 бригад, у нічний – з 99 до 114. Крім того, у підпорядкування Центру переведено спеціалізовані психіатричні бригади. Всі ці зміни об’єктивно підвищили показники надання медичної допомоги, зокрема, вчасність прибуття «швидких» до пацієнта.

Також у 2014-му році було прийнято рішення про новий формат роботи Київського Центру нефрології та діалізу. Завдяки передачі в його підпорядкування відділень, де кияни, хворі на ниркову недостатність, проходять життєво необхідне лікування, питання безперебійного постачання витратних матеріалів вирішуватиметься більш оперативно, а контроль з боку міста підвищиться.

«Врешті-решт такі заходи призведуть до підвищення рівня медичного обслуговування цієї категорії пацієнтів», – запевнив Михайло Риган.

Також він наголосив, що адміністративні зміни ніяк не позначаться на зручності отримання хворими замісної терапії. Територіально пацієнти лікуватимуться в тих самих клініках, де й зараз.

У 2014 році Департамент охорони здоров’я продовжив реформування. На первинному рівні повністю сформовано мережу закладів амбулаторної ланки та розпочато реформування вторинної ланки, в рамках якого вже найближчим часом запрацюють 6 дорослих та 2 дитячі лікарні, які забезпечуватимуть надання медичної допомоги в умовах цілодобового невідкладного чергування. Створити їх пропонується шляхом перепрофілювання Київських клінічних лікарень №№ 1, 6, 8, 12, лікарні швидкої медичної допомоги м. Києва та дитячих лікарень №№ 1, 2, 7.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Михайла Ригана, запропонована реорганізація одразу відчутно підвищить рівень медичного обслуговування. Пацієнти почнуть отримувати якісніше лікування завдяки прискореній госпіталізації і акумуляції засобів для екстреної допомоги у визначених лікарнях.

«При створенні лікарень інтенсивної терапії ми зможемо запровадити принцип «не пацієнт до лікарів, а лікарі до пацієнта». У кожній такій клініці будуть працювати фахівці всіх медичних спеціальностей. Це дозволить швидко поставити діагноз та надати допомогу, не відправляючи пацієнта до спеціалізованих закладів», – пояснив Михайло Риган.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111