Головна  →  Новини  →  17 грудня 2014

Сергія Рикова звільнено з посади головного лікаря «Центру мікрохірургії ока»

Наказом Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації № 1599/к від 16.12.2014 з посади головного лікаря Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні «Центр мікрохірургії ока» звільнено Сергія Рикова.

Відповідне рішення було ухвалено за результатами роботи Комісії з проведення перевірки у закладі. Лише за даними попереднього аудиту фінансово-господарської діяльності лікарні було виявлено низку порушень, які призвели до наступних наслідків:

  • завищена більше ніж утричі вартість витратних матеріалів, які сплачують хворі у складі страхового платежу СК «САТІС»;
  • втрата доходів спеціальних коштів КМКОЛ. Орієнтовно ця сума відповідно до результатів вибіркового аналізу могла б становити 2,7 млн грн;
  • навмисне викривлення статистичної звітності КМКОЛ щодо зменшення удвічі кількості прооперованих хворих за рахунок платних послуг, що надає неправдиву та упереджену інформацію про фінансове становище і результати діяльності медичної установи.

Таким чином, київська міська влада дотримується своєї обіцянки не лише виявляти непрозорі схеми в роботі муніципальних закладів, а й притягати до відповідальності тих, чия діяльність призвела до таких наслідків. Найближчим часом відповідні кадрові або дисциплінарні висновки будуть зроблені щодо керівництва всіх закладів, де було виявлено порушення.

Нагадаємо, Комісія з комплексної перевірки Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні «Центр мікрохірургії ока» була створена у відповідь на численні звернення до Київського міського голови Віталія Кличка та його профільного заступника Михайла Радуцького від киян, представників трудового колективу «Центру мікрохірургії ока», а також народних депутатів України.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111