Головна  →  Новини  →  29 травня 2024

Віталій Кличко про 10-річчя мерства: Влада Києва зробила все можливе, аби не дати пандемії COVID-19 паралізувати життя мегаполіса у 2020-2021 роках

Мер Києва Віталій Кличко згадав у своїх соцмережах, як пандемія COVID-19 призупинила динамічний розвиток міста та важливі проєкти, які столична влада впроваджувала з 2014 року. Та як тоді в надскладних умовах довелося організовувати життєзабезпечення кількамільйонного міста.

«До історії минулих 10 років. Динамічний розвиток столиці, важливі проєкти, які ми впроваджували з 2014-го, призупинила пандемія COVID-19. Усі ми тоді зіштовхнулися із зовсім іншими реаліями життя, складними викликами, які довелося долати. Столична влада зробила все можливе, аби не дати епідемії паралізувати життя кількамільйонного мегаполіса. Ми закуповували маски і медобладнання, організовували життєзабезпечення міста в надскладних умовах. Київські лікарі практично жили в лікарнях, які приймали хворих. Загалом у Києві для прийому хворих на коронавірус у 31 медзакладі були підготовлені майже 6 тисяч ліжок, які на 90 % оснастили системою подачі кисню. Місто закупило тоді 500 апаратів штучної вентиляції легень. Концентраторів кисню – понад 1 700. Відкрили 11 комунальних ПЛР-лабораторій. Потім організували роботу 157 пунктів щеплень. За два роки, з 2020-го, на заходи з протидії пандемії Київ спрямував понад 1 млрд грн. А також на доплати медикам, які боролися з пандемією, ми виділили 2,2 млрд грн», – підкреслив у дописі до відео Віталій Кличко.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111