Головна  →  Новини  →  31 травня 2024

Майже 82 тисячі містян взяли участь в опитуванні щодо ментального здоров’я в застосунку Київ Цифровий

Майже 82 тисячі містян взяли участь в опитуванні щодо ментального здоров’я в застосунку Київ Цифровий. Про це повідомила заступниця голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності в Києві Марина Хонда під час Київського форуму ментальної стійкості. 

«Таке дослідження ми проводили втретє. Зростання кількості учасників – колосальне, за що я вдячна всім, хто долучився. Якщо в першому опитуванні участь взяли 6 тисяч людей, то у третьому – вже майже 82 тисячі. Це свідчить про увагу людей до питань ментального здоров’я, що зростає зокрема завдяки роботі наших служб. І щоб ефективніше взаємодіяти, ми організували Київський форум ментальної стійкості, де учасники представили свої проєкти та бачення розвитку», – сказала Марина Хонда. 

За її словами, згідно з дослідженнями зменшилась кількість людей, які оцінюють свій психоемоційний стан як «досить добре, враховуючи ситуацію». Натомість зросла кількість тих, хто відчуває тривогу, апатію та депресію. Відповідаючи на питання про способи впоратись зі стресом, зменшилась кількість тих, хто обирає фізичну активність (на 4%), а відповідей про кіно, книги, театри було майже вдвічі більше – 19%. На 2% зменшився показник відповідей «заспокійливі препарати» та «шукаю рішення в інтернеті».

Майже на третину зменшилась кількість тих, хто звертається за підтримкою у складні часи до друзів і близьких, на 3% менше респондентів обрало варіант «психолог» та на 2% більше – «сімейний лікар». 

У Київському форумі ментальної стійкості взяли участь фахівці департаментів, управлінь та служб КМДА, комунальних підприємств, районних держадміністрацій, представники міжнародних і всеукраїнських громадських організацій, а також психологи та науковці. 

«Триває Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?». Ми працюємо над поліпшенням ментальної стійкості містян, яка в часи війни потребує особливої уваги, комплексного підходу та міжсекторальної взаємодії між усіма, хто надає відповідні послуги. Результати дослідження свідчать про зміщення пріоритетів порівняно з минулим роком. Те, що працювало раніше, зараз вже не допомагає, а отже і ми повинні шукати нові способи покращення ментального здоров’я», – наголосила Марина Хонда.

undefined

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111