Головна  →  Новини  →  28 червня 2024

У Києві відкрили перший в Україні Сад скандинавської терапії (+фото)

фото

У Подільському районі столиці відкрили перший в Україні Сад скандинавської терапії. У відкритті взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, данський архітектор та містобудівник Мікаель Колвілл-Андерсен, заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько та перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Сьогодні майже в серці столиці з’явилася частинка Данії. Це перший в Україні Сад скандинавської терапії, створений дансько-українською командою дизайнерів. Тут люди, які страждають від психічних травм і посттравматичних стресових розладів, зможуть полегшити процес реабілітації. Нині, в умовах повномасштабного вторгнення окупанта в Україну, все більше людей потребують місць, де можна відволіктися і морально відпочити. Збереження ментального здоров’я та його відновлення – один із напрямів роботи медичних та соціальних працівників, які допомагають долати українцям наслідки війни. І я переконаний, що сучасні інноваційні способи подолання цієї проблеми, втілені в таких проєктах, стануть у пригоді в цій справі», – підкреслив Микола Поворозник.

Він подякував партнерам за співпрацю у створенні локації та висловив сподівання, що це не останній подібний проєкт у столиці.

Зауважимо, що Nordic Therapy Garden реалізує засновані на дослідженнях скандинавські концепції здоров’я та ландшафтного дизайну, щоб допомогти людям, які страждають від психічних травм і невидимих ран війни, включно з посттравматичним стресовим розладом. Терапевтичний сад допоможе людям, які цього потребують, і водночас підвищить обізнаність про психічне здоров’я та інноваційні способи подолання цієї величезної проблеми.

До втілення проєкту також залучили понад 1 000 місцевих волонтерів та міжнародних партнерів.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111