Головна  →  Новини  →  2 липня 2024

Ментальне здоров’я: де і як отримати безоплатні послуги

undefined

Під час воєнного стану надважливо підтримувати рівень психологічного добробуту як військовим, так і цивільним. Зокрема, ментальне здоров’я може потребувати фахової підтримки. Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України опублікував рекомендації щодо способів отримати безоплатні послуги з ментального здоров’я.

Перелік послуг з охорони ментального здоров’я, які можна отримати

Консультація лікаря первинної меддопомоги, в якого можна пройти діагностику психічного стану, отримати поради та взяти направлення до іншого спеціаліста.

Амбулаторне лікування, під час якого пацієнт може самостійно звернутися до фахівця медзакладу, що має договір із Національною службою здоров’я України. У цьому разі направлення не потрібне.

Стаціонарне лікування, де спеціалізовані заклади надають такі безоплатні медичні послуги, як: психіатричний огляд, індивідуальний план лікування і реабілітації, проведення психодіагностичних тестів у динаміці й контроль за станом пацієнта. Направлення в такому випадку не потрібне.

Виїзд мобільної мультидисциплінарної команди, що виїжджають до пацієнта. Для цього необхідно направлення від сімейного лікаря або психіатра. Контакти лікарень, де працюють мобільні психіатричні команди, можна дізнатися в контакт-центрі Національної служби здоров’я України: 16-77.

У разі відсутності можливості звернутися до лікаря – зателефонуйте на лінію психологічної допомоги. Детальніше за посиланням: http://e.surl.li/rzigax.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111