Головна  →  Новини  →  28 травня 2015

Упродовж найближчих двох місяців кияни зможуть пройти професійне безкоштовне обстеження на наявність онкопатологій – Алла Арешкович

На початку червня в столиці стартує проект з ранньої діагностики онкологічних захворювань «Крок до життя. Перевір себе». У рамках цієї акції всі охочі матимуть змогу пройти скринінгове обстеження на наявність онкопатологій, проконсультуватися з лікарями щодо профілактики раку, здорового способу життя та отримати максимум інформації про небезпеку онкологічних хвороб. Про це повідомила виконуючий обов’язки керівника Департаменту охорони здоров’я Алла Арешкович.

За її словами, лікарі, депутати різних рівнів, представники громадських організацій і держслужбовці, профільні медичні державні і приватні заклади об’єднали свої зусилля заради благородної мети – реалізації соціального проекту з профілактики та раннього виявлення раку.

Упродовж червня-липня низка діагностичних та просвітницьких заходів відбудеться у лікувальних закладах та, у виїзному форматі, на багатьох підприємствах столиці.

«Так, організаторами планується провести більше 20 заходів у районних амбулаторно-діагностичних закладах та на підприємствах міста Києва, на клінічних базах членів Асоціації приватної медицини України. Тисячі людей матимуть змогу пройти безкоштовне обстеження. Зокрема: профілактичні огляди онкологів, УЗД діагностику щитоподібної та молочної залоз, онко-тест на рак простати, мамографію та інші обстеження», – наголосила Алла Арешкович та подякувала ініціаторам та співорганізаторам проекту «Крок до життя».

«Впевнена, що проект, до реалізації якого долучилися провідні спеціалісти у галузі онкології не лише врятує сотні життів, а стане прикладом ефективного державно-приватного партнерства заради поліпшення здоров’я української нації», – зазначила Алла Арешкович.

Довідково.

Щоденно в Україні 470 людей дізнаються, що хворі на рак, а 250 — помирають від цієї хвороби. Водночас у 40% випадків розвиток онкологічного захворювання можна попередити. Наприклад, успішне лікування раку молочної залози у повній мірі залежить від ранньої діагностики захворювання. В Україні онкозахворювання більш ніж у 30% випадків діагностується в задавнених стадіях, що призводить до зростання витрат на лікування у 25-30 разів порівняно з тим, коли пухлина виявляється в ранній стадії, та зменшення тривалості життя. Саме тому, великої актуальності набуває профілактика та рання діагностика, котрі покращують 5-річну виживаність хворих на онкологію та зменшують витрати на лікування.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111