Головна  →  Новини  →  12 червня 2015

В.о. директора Департаменту охорони здоров’я м. Києва Алла Арешкович та посол Чеської Республіки в Україні Іван Почуха відвідали пацієнтів Опікового Центру, що постраждали під час трагедії у Василькові.

В.о. директора Департаменту охорони здоров’я м. Києва Алла Арешкович відвідала пацієнтів Опікового Центру, що постраждали під час трагедії у Василькові.

З початку тижня, що триває, у відділеннях Опікового центру Київської міської клінічної лікарні №2 лікуються  6 осіб, які постраждали від вибухів та пожежі на нафтобазі «БРСМ - нафта» під Васильковом (Київська область).

Із шести пацієнтів двоє – співробітники нафтобази, решта – рятувальники. Ці молоді чоловіки віком до 35 років отримали різні ступені травм та опіків.

На сьогоднішній день два співробітники ДСНС з незначними опіками проходять лікування в умовах денного стаціонару. Ще двоє їх колег перебувають у лікарні цілодобово, при чому в одного з них глибокі опіки тильної сторони обох китиць, проведено оперативне лікування. Прогноз лікарів позитивний, тобто функції китиць будуть відновлені повністю, але для цього необхідні ще додаткові операції та  довготривала реабілітація.

У важкому але стабільному стані перебуває один із співробітників нафтобази. У нього пошкоджено 50% поверхні тіла, є інші травми. На цього пацієнта ще чекає низка операцій, реабілітація та санаторно – курортне лікування. Цей довгий процес одужання триватиме близько року.

«На разі Опіковий центр забезпечено усіма необхідними медикаментами та матеріалами для лікування постраждалих від вибухів та пожежі  під Васильковом» - наголосила Алла Арешкович.

За її словами лікарня і постраждалі забезпечені за рахунок міського бюджету усіма необхідними медикаментами та матеріалами, які надано КП «Фармація».

-                     «Місто робить сьогодні все необхідне, щоб постраждалі ні в чому не мали потреби» - розповіла Алла Арешкович. – «Проте, маю подякувати і всім небайдужим людям, які об’єдналися, щоб протистояти трагедії. Так, частину ліків було куплено та передано до закладу представниками нафтобази, волонтерами та всі небайдужі здали кров» - зауважила вона.

Окрім того, нещодавно матеріально–технічна база центру поповнилась надсучасним апаратом для проведення УЗД діагностики. Апарат мобільний, цифровий, а, найголовніше, дозволяє одночасно бачити стан усіх судин та тканин внутрішніх органів.

Це не перша допомога чехів цій лікарні. З минулого року у цілодобовій лабораторії шокової реанімації працює аналізатор – апарат для визначення кислотно–лужного складу крові.

Слід також додати, що лікарі Опікового центру за підтримки чеських друзів пройшли за кордоном навчання з надання допомоги при гострих опіках та травмах.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111