Головна  →  Новини  →  2 липня 2015

15 випускників медуніверситету ім. О.О.Богомольця, що навчалися за столичною Міською цільовою програмою, готові до роботи в медзакладах столиці – Алла Арешкович

15 випускників медуніверситету ім. О.О.Богомольця, що навчалися за столичною Міською цільовою програмою, готові до роботи в медзакладах столиці та з серпня цього року приступлять до навчання в інтернатурі. Про це повідомила виконуюча обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я м. Києва Алла Арешкович.

Всього ж закошти міського бюджету завдяки Міській цільовій програмі підготовки лікарських кадрів для закладів охорони здоров’я міста Києва на 2011-2017 роки сьогодні  навчаються 53 студенти.Всі вони отримують спеціальність «загальна практика – сімейна медицина» та «педіатрія».

Як повідомили у профільному Департаменті, за умовами Програми громада міста оплачує навчання, а майбутні фахівці беруть на себе зобов’язання по закінченню вишу працювати у столичних амбулаторіях та центрах ПМСД.

Рішення щодо участі студентів у програмі приймалися спеціальною комісією Київської міської державної адміністрації окремо по кожному з претендентів. Під час прийняття рішення до уваги бралися поточна успішність, характеристики видані педагогами, середній бал іспитів за роки навчання тощо.

- «Сьогодні столиця потребує ініціативних та фахових  лікарів первинної ланки, що не просто можуть, а й бажають працювати» – зауважила в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Алла Арешкович, звертаючись до випускників. – «Отож, ми чекаємо на вас! І хай головні ваші здобутки поки що - лише успішно здані випускні іспити. Пам’ятайте, що саме вони - залог майбутньої якісної роботи та міцний фундамент для зведення Храму професійності, доброти та гуманізму. Храму, до якого, сподіваюся, впродовж багатьох років люди приходитимуть у пошуках здоров’я, розради та надії» - наголосила вона.

Довідково:

Міська цільова програма підготовки лікарських кадрів для закладів охорони здоров’я м. Києва на 2011-2017 роки була прийнята рішенням Київради №9/5396 від 17.02.2011.

Відповідно до неї з вересня 2011 року в НМУ ім. О.О. Богомольця за кошти КМДА с першого курсу студенти навчається за спеціальністю «загальна практика – сімейна медицина».

Основна мета реалізації програми – скорочення дефіциту лікарських кадрів та забезпечення первинної ланки медичної допомоги столиці висококваліфікованими сімейними лікарями.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111