Головна  →  Новини  →  26 вересня 2014

Під час колегії Департаменту охорони здоров’я фахівці обговорили питання розвитку психіатричної служби столиці

Окремим пунктом на розгляд колегії було винесено актуальність та особливість надання психолого-психіатричної допомоги вимушеним переселенцям з АР Крим та зони АТО, що знайшли тимчасовий прихисток у м. Києві.

За оцінками фахівців сьогодні щонайменш 20-30% переселенців і до 80% учасників антитерористичної операції потребують спеціалізованої допомоги.

- «Ми маємо подбати про психічний стан цих людей, у тому числі дітей, які під тиском обставин були вимушені покинути свої домівки і докладатимемо всіх зусиль, аби вони не відчували дискомфорту та могли якомога безболісніше адаптуватися до нових умов життя» - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я м. Києва Михайло Риган.

Окрім особливостей надання психологічної допомоги переселенцям, медики обговорили конкретні шляхи вдосконалення розвитку психіатричної служби.

У доповідях фахівців лунали конкретні пропозиції щодо покращення роботи галузі. Зокрема йшлося про практичні кроки розвитку амбулаторної психіатричної служби у місті, а також про надання психіатричної допомоги дітям та підліткам. Останнє питання викликало жваве обговорення спеціалістів, так як за статистикою кожна четверта психічнохвора особа в м. Києві – дитина.

Серед проблемних питань розвитку психіатричної служби найболючішим, на думку лікарів, є дефіцит кадрів. Відсутність необхідної кількості спеціалістів значно ускладнює ранню діагностику і лікування. Також фахівці наголосили на необхідності вдосконалення законодавства, що регулює взяття на облік та лікування психічнохворих.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111