Головна  →  Новини  →  27 червня 2014

27 червня відбулось засідання Колегії Департаменту охорони здоров`я м. Києва

Головним питанням для обговорення для медиків під час Колегії стала проблема поєднаної патології туберкульозу та ВІЛ-інфекції, яка сьогодні набула загрозливого характеру у столиці.

Не зважаючи на нижчий за середньо український рівень показників захворюваності та смертності від туберкульозу, СНІД/ВІЛ-інфекції, епідемічна ситуація в столиці залишається складною, що підтверджується зростаючими показниками захворюваності на ВІЛ-інфекцію на 7%, на туберкульоз на
27,4%, в тому числі серед дітей – в 3 рази, з поєднаною патологією туберкульоз/ВІЛ-інфекція – майже на 50%. Та слід відмітити, що підвищення рівня даних показників захворюваності напряму корелюється з підвищенням рівня та якості оперативного діагностування, що являє собою позитивну тенденцію для столиці.

З метою попередження даних захворювань та зниження їх рівня у столиці Департаментом охорони здоров’я підготовлено Цільову соціальну регіональну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2014-2016 роки  та проект Міської цільовоїсоціальної програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2014-2018, які потребують належного фінансування та підтримки на благо та здоров’я киян.

Наразі ж в столиці робиться чимало для раннього виявлення цих соціально-небезпечних захворювань, зокрема підвищення рівня кваліфікації лікарів первинної ланки, вдосконалення діагностичної бази та регулярні профілактичні акції, під час яких безкоштовно та анонімно можна визначити свій ВІЛ-статус чи наявність легеневих патологій.

«Проблема захворюваності населення на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію в нашому місті виходить далеко за межі столиці і потребує загальнодержавного врегулювання. Про це варто пам’ятати та від цього відштовхуватися, прокладаючи шляхи до вдосконалення вирішення питань меддопомоги хворим на ВІЛ та туберкульоз, а також дбаючи про підвищення рівня профілактування цих захворювань», - наголосила В.о. директора Департаменту охорони здоров’я м. Києва Алла Арешкович.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111