Головна  →  Новини  →  30 липня 2014

Про продовження реалізації в місті Києві пілотного проекту державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою на 2014 рік

Департамент охорони здоров’я повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 12.02.2014 № 42 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» продовжено дію проекту запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. В 2014 році на його реалізацію з держбюджету  виділяється 9 млн. 162 тис. грн.

За результатами впровадження пілотного проекту в 2012–2013 роках спостерігаються позитивні результати його реалізації в Україні. Так, у 2013 році порівняно з 2012 роком кількість викликів швидкої медичної допомоги з приводу гіпертонічних кризів скоротилась на 16%, а кількість інсультів знизилась на 6,4%. В середньому по Україні число хворих, які звернулись до лікарів з приводу артеріальної гіпертензії та отримали препарати зі знижкою, становить 74% від загальної кількості хворих на артеріальну гіпертензію, тобто 9 з 12 мільйонів осіб.

Мешканці столиці, які страждають від підвищеного артеріального тиску, мають можливість купувати ліки значно заощаджуючи. Рецепт на придбання ліків із відшкодуванням їх вартості зі знижкою можливо отримати у лікарів первинної ланки, а також у лікаря-кардіолога. Сьогодні до пілотного проекту залучено вже більше 300 аптек (суб’єктів господарювання фармацевтичного ринку) міста Києва.

Департамент охорони здоров’я закликає киян, які мають проблеми з підвищеним тиском, обов’язково звертатися до лікаря, проходити обстеження і, за необхідності, розпочинати лікування.

Виконання порад лікаря щодо зміни способу життя: відмова від тютюнокуріння, обмеження вживання алкоголю та деяких продуктів харчування, дотримання режиму фізичного навантаження, підтримання оптимальної маси тіла, прийом фармакологічних препаратів – єдиний шлях, який допоможе уникнути розвитку таких серйозних ускладнень, як інсульт та інфаркт міокарда.

 

Інформація щодо реалізації пілотного проекту розміщена на сайті Департаменту охорони здоров’я: http://health.kievcity.gov.ua, в рубриці: «Громадянам»/«Гіпертонічна хвороба».

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111