Головна  →  Новини  →  29 січня 2015

Вимушені переселенці з окупованих територій та районів проведення АТО забезпечені медичним обслуговуванням на одному рівні з киянами – Михайло Риган

Вимушені переселенці з анексованої території Криму та східних регіонів України звертаються за медичною допомогою у столичні заклади охорони здоров’я та отримують її безвідмовно, на рівні з киянами. Про це повідомили у профільному Департаменті.

Так, з початку 2014 року майже 10 тисяч дорослих і дітей із сімей переселенців отримали стаціонарну допомогу у лікарнях, а близько 17 тисяч – в амбулаторіях та центрах первинної медико-санітарної допомоги.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Михайла Ригана, столична влада докладає максимум зусиль, аби ці люди почували себе комфортно, мали якісне та ефективне медичне обслуговування.

«На особливому контролі наших лікарів – здоров’я дітей та вагітних жінок. – наголошує Михайло Риган. – Сьогодні на обліку у столичних закладах охорони здоров’я перебуває близько 9 тисяч діточок із сімей вимушених переселенців. Жінки ж, які очікують на народження дитини, в обов’язковому порядку відвідують жіночі консультації за місцем проживання та народжують у столичних пологових будинках абсолютно безкоштовно. У 2014 році в Києві у родинах з Криму та східних областей народилося 263 малюка. Усі вони виписані з пологових будинків під подальше спостереження районних педіатрів та сімейних лікарів».

Протягом 2014 року Департамент охорони здоров’я спільно з ГО «Серце нації» організував та провів безкоштовні медичні обстеження безпосередньо за місцем компактного проживання вимушених переселенців. Під час таких оглядів усі охочі мали змогу отримати фахову консультацію сімейного лікаря, лікаря-терапевта, кардіолога, ендокринолога, отоларинголога, а також пройти низку необхідних діагностичних процедур.

Крім цього, за можливістю у столичних санаторіях, де тимчасово мешкають переселенці, організовано роботу медичних пунктів. У деяких з них на посади медиків працевлаштовано фахівців з числа самих переселенців, що там проживають.

«Ми розуміємо і фізичний, і емоційний стан людей, які переїздять до столиці з Криму та Сходу країни. Департамент працює та працюватиме й надалі над питанням надання їм якісної медичної допомоги. Для мене особисто є дуже важливим зробити максимум для здоров’я тих, хто був вимушений залишити домівки, рятуючи свої родини від реальної небезпеки», – зазначив Михайло Риган.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111