Головна  →  Новини  →  29 січня 2015

Департамент охорони здоров’я закликає киян проявити ініціативу та стати донорами

Департамент охорони здоров’я м. Києва закликає киян проявити ініціативу та стати донорами.

Так, здати кров для тих, хто її потребує, всі бажаючі можуть у Київському міському центрі крові на вул. М. Берлінського, 12.

Лікарі зазначають, що донорська кров здатна не тільки подарувати надію, але й здоров’я десяткам людей, у тому числі й пораненим під час АТО українським бійцям, які знаходяться на лікуванні у столичних лікарнях.

Спеціалісти інформують, що забір крові передбачає проходження донором анкетування, передтестове консультування, клінічне обстеження та огляд лікаря-терапевта.

Недопущеними до донації можуть бути громадяни, у яких під час попередньої діагностики виявлено абсолютні протипоказання, зокрема інфекційні та паразитарні захворювання, а також соматичні хвороби.

Аби донорство не заподіяло шкоди, ані донору, ані реципієнту, готуючись до здачі крові медики рекомендують дотримуватись певних правил:

  • напередодні кроводачі не вживати жирну їжу (масло, сало, жирні м’ясо та рибу, молоко, сметану, яйця, морозиво). У ці дні можна вживати нежирні відварені м’ясо та рибу, каші, картоплю, відварені та сирі овочі та фрукти, соки, компот, житній та не здобний хліб; в день давання крові необхідно з’їсти легкий сніданок: чай або сік, печиво, білий хліб;
  • за 48 годин до давання крові не вживати жодних алкогольних напоїв;
  • в день давання крові не палити цигарок.

Нагадаємо, прийом донорів здійснюється у Київському міському центрі крові (вул. М. Берлінського, 12) з понеділка по п’ятницю з 08:30 до 17:00 на підставі документу, що посвідчує особу та місце реєстрації (паспорт).

Детальну інформацію можна отримати за телефонами: 440-60-11 (реєстратура), 440-91-81 (зав. відділу комплектування донорських кадрів).

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111