Головна  →  Новини  →  12 лютого 2015

Для повноцінного функціонування ангіографа потрібно здійснити його професійний ремонт – головний лікар Олександрівської лікарні

Сучасний ангіограф уже близько року не працює через несправність рентгенангіографічної трубки. Про це повідомив головний лікар Олександрівської клінічної лікарні м. Києва Роман Василишин.

За його словами, дефект роботи ангіографа було виявлено вже при виконанні першої коронарографії. Ідеться про несправність рентгенангіографічної трубки, без якої неможливе проведення рентгеноскопії та рентгенографії.

«Оскільки ангіограф новий, наша лікарня звернулася до фірми-постачальника ТОВ «Укрмед» з проханням виконати гарантійний ремонт або замінити апарат. На жаль, у цьому нам відмовили», – розповів головний лікар.

Основним аргументом постачальників на користь відмови є те, що лікарня, начебто п’ять років готувала приміщення для встановлення ангіографу, а за цей час сплив гарантійний термін.

«Така інформація не відповідає дійсності, – заявляє Роман Василишин. – Договір про постачання цього обладнання був укладений у 2008 році, але через брак бюджетних коштів проплату здійснено містом лише у квітні 2013-го. 16 грудня 2013 року Олександрівська клінічна лікарня отримала 36 ящиків заводської упаковки (в транспортній тарі), у яких знаходився ангіограф, що з 2008 року зберігався на складі фірми-постачальника. Тож для створення умов та підготовки обладнаного за всіма правилами приміщення нам знадобилося кілька місяців, а не п’ять років, як стверджуються, зокрема, і в деяких засобах масової інформації».

Наразі Олександрівська клінічна лікарня наполягає на проведенні ремонту ангіографу відповідно договору постачання за гарантійними зобов’язаннями.

Протягом 2014 року адміністрація лікарні неодноразово зверталась з цього приводу до дирекції ТОВ «Укрмед», представництва фірми-виробника, до прокуратури Печерського району м. Києва, прокуратури міста й інших контролюючих органів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111