Головна  →  Новини  →  24 лютого 2015

Українські дерматологи створили в АТО мобільний пункт медичної допомоги

ЗЗа ініціативи благодійного фонду «Довіра людей», Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, Української академії дерматовенерології та за підтримки волонтерських організацій започатковано проект з посилення медичної допомоги в зоні проведення АТО.


У рамках ініціативи надається дерматовенерологічна допомога учасникам АТО та іншим військовим, які перебувають у прифронтовій та фронтовій зонах, зокрема, в питаннях обморожень кінцівок та інфекційної безпеки військових. У ході кампанії були проведені освітні лекції, як для медичного персоналу, так і для учасників військових дій. Завдяки спонсорській допомозі, бійцям були надані необхідні лікарські препарати. Також лікарі-учасники поїздки провели індивідуальні консультації та огляди військовослужбовців, які звернулися за допомогою.


Спеціально для проведення благодійної місії було підготовлено та обладнано мобільний пункт з надання дерматовенерологічної допомоги, налагоджена робота «гарячої лінії», розроблені інформаційні матеріали для військових: листівки про методи уникнення обмороження та бактеріальних інфекцій, методичні рекомендації «Надання дерматовенерологічної допомоги на рівні первинної лікарняної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій». Нині планується створити платформу для он-лайн консультацій.


За словами безпосереднього учасника місії, президента Української академії дерматовенерології Олександра Літуса, поїздка лікарської групи підтвердила надзвичайну актуальність проведення подібних медичних заходів.


«Досвід, який ми отримали під час проведення акції, є надважливим для усвідомлення медичних потреб української армії та буде використаний при плануванні майбутніх поїздок. На основі зібраної інформації ми плануємо розширити формат надання допомоги військовим. Для цього виникла потреба в додатковому трейлері, який буде переобладнано під операційну, що суттєво підвищить ефективність надання медичної допомоги учасникам АТО», - зазначив Олександр Літус.


Прес-служба МОЗ України

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111