Головна  →  Новини  →  4 березня 2015

Киян, хворих на цукровий діабет та ниркову недостатність, забезпечать пільговими медикаментами

У міському бюджеті на 2015 рік передбачено необхідні кошти на забезпечення пільговими медикаментами та витратними матеріалами киян, які потребують лікування цукрового діабету, ниркової недостатності, гемофілії, фенілкетонурії. Також передбачені гроші на проведення скринінгу новонароджених.

За словами виконувача обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я Алли Арешкович, торік забезпечити мешканців столиці інсуліном, препаратами для проведення процедур гемодіалізу, засобами імуносупресивної терапії та іншим вдалося винятково завдяки жорстким управлінським рішенням Департаменту охорони здоров’я.

«Цього року у міський бюджет закладено стовідсоткову потребу на захищені статті, що на 76% більше, ніж торік, – розповіла Алла Арешкович. – Але долар зростає і постачальники збільшують ціни відповідно до його курсу. Сподіваюсь, вони найближчим часом все ж утримуватимуть ціни на медикаменти, які є життєво-необхідними для важкохворих киян. Інакше наш Департамент буде вимушений знов вишукувати ресурси, щоб забезпечувати важкохворих киян ліками, а фактично – рятувати їхні життя».

Департамент також повідомив, що з метою забезпечення хворих столиці медичними препаратами та в рамках виконання норм Закону України «Про здійснення державних закупівель» вже розпочато конкурсі торги на закупівлю лікарських засобів та виробів медичного призначення. Інформація про закупівлі оприлюднюються на веб-порталі Міністерства економічного розвитку і торгівлі та на веб-сайті самого Департаменту.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111