Головна  →  Новини  →  23 серпня 2022

За останній тиждень на COVID-19 у столиці захворіло втричі більше людей, ніж минулого – Валентина Гінзбург

За останній тиждень на COVID-19 у столиці захворіло втричі більше людей, ніж минулого. Якщо з 8 до 14 серпня було зафіксовано 316 випадків, то з 15 до 21 – 956.

Такий зріст захворюваності директорка Департаменту Валентина Гінзбург охарактеризувала як досить стрімкий і закликала киян згадати про заходи епідбезпеки. 

«Насправді ситуація виглядає достатньо тривожною. Я б рекомендувала повернутися до носіння масок та знову покласти у сумки та кишені дезінфектанти для рук. Крім того, обов’язково дотримуватися правила: захворів – сиди вдома, звертатися до лікаря у разі найменших проявів недуги і виконувати всі його рекомендації, щоб мінімізувати ризики ускладнень коронавірусу та не наражати на небезпеку тих, хто поруч», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту зазначила, що, на жаль, зростає і кількість містян, що потрапляють до лікарень із важкими формами COVID-19, а також тих, хто потребує кисню та опиняється в палатах інтенсивної терапії. 

«Дотримання заходів епідеміологічної безпеки, а головне – вакцинація! Ось те, що може врятувати столицю від серйозного спалаху, подібного до тих, які в минулі роки забрали тисячі життів киян. Для багатьох зараз це не звучить актуальним. Та варто згадати, як у 2020-му, у 2021-му, тяжко страждаючи, помирали десятки людей на добу – чиїхось батьків, дідусів, бабусь, братів та сестер… Це жахіття не має повторитися. Особливо зважаючи на те, що є досить ефективний засіб – зробити щеплення, убезпечивши себе від хвороби або її тяжких наслідків. Тим більше, що зараз як ніколи важливо бути у строю, а не на лікарняному ліжку», – наголосила Валентина Гінзбург. 

Вона нагадала, що наразі можна зробити першу дозу (для тих, хто ще не щепився), другу, бустерну та другу бустерну дози. При цьому другий бустер в Україні дозволено вводити усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами. 

Щеплення проводяться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, а також у центрах масової вакцинації, що працюють у ТРЦ: GULLIVER, River Mall, «Універмаг Україна». Також  за заявочним принципом до організованих колективів виїжджають мобільні вакцинальні бригади.

Контакти для виклику мобільних бригад та для довідок щодо роботи вакцинальних кабінетів за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111