КМДА Київська міська державна адміністрація


20 січня 2014

Анатолій Голубченко зустрівся із головними лікарями закладів, які надають допомогу постраждалим мітингувальникам

Виконуючий обов’язки голови КМДА Анатолій Голубченко провів нараду з керівництвом Департаменту охорони здоров’я та головними лікарями медичних закладів столиці, які надають допомогу постраждалим учасниками акцій у центрі Києва. Зокрема, були присутні керівники КМКЛ №№ 3, 9, 12, 17, Олександрівської клінічної лікарні, Дитячої КЛ № 2, Лікарні швидкої медичної допомоги тощо
На нараді медики поінформували, що з 16:00 19 січня до 12 години 20 січня до лікарів швидкої медичної допомоги звернулося 104 особи, з них 44 – госпіталізовано. Троє пацієнтів доставлено до Олександрівської клінічної лікарні із тяжкими травмами ока – проведено енуклеацію (видалення очного яблука). Одному пацієнтові ампутовано праву кисть.
«Я дякую усім лікарям, у першу чергу «швидкої», що незважаючи на небезпеку, на яку вони себе наражали на вулиці Грушевського, протягом усієї ночі надавали необхідну допомогу пораненим громадянам. Разом з тим, звертаюся з переконливим проханням до медиків приділити особливу увагу усім постраждалим під час зіткнень. Зі свого боку міська влада робитиме все необхідне, аби ліків та медичних засобів було вдосталь і допомогу отримав кожен, хто її потребує», – підкреслив Анатолій Голубченко.
Керівники столичних лікарень запевнили, що наразі всі заклади укомплектовані необхідними медикаментами та матеріалами для надання необхідної допомоги.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.