КМДА Київська міська державна адміністрація


26 жовтня 2015

У столичному ендокринологічному центрі відкрили новий операційний блок

У столичному ендокринологічному центрі відкрили новий операційний блок

 

Заступник голови КМДА Михайло Радуцький здійснив робочий візит до Київського міського клінічного ендокринологічного центру, під час якого оглянув новий операційний блок з палатами інтенсивної терапії відділення ендокринної хірургії.

«Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні та у столиці, міська влада на чолі з Віталієм Кличком знайшла можливість виділити кошти на закупівлю обладнання для центру. У цьому медичному закладі лікують пацієнтів з усієї країни, і це заслуга як головного лікаря, так і всього медичного персоналу. Професіоналізм цього колективу потрібно брати за приклад, і я говорю не тільки про надання лікувальних послуг а й про менеджерські якості керівництва», – наголосив Михайло Радуцький.

Він зауважив, що придбане обладнання українського виробництва не менш якісне від європейських аналогів.

«Єдина відмінність нового оперативного блоку від європейських – це його навантаження. На моє переконання, жодна клініка не здійснює таку кількість операцій ніж тут, а обладнання, санітарні умови, професіоналізм персоналу відповідають європейським стандартам. Тож проведена реконструкція оперблоку та нове обладнання дасть можливість покращити надання медичної допомоги хворим з ендокринної патологією, збільшити кількість та якість проведення оперативних втручань», ­– сказав заступник голови КМДА.

 

Довідково.

Київський міський клінічний ендокринологічний центр (КМКЕЦ) є архітектурною та історичною спорудою. Будинки були збудовані в 1913 році на кошти киян та меценатів міста Києва для надання швидкої та стаціонарної медичної допомоги.

Впродовж багатьох років у лікарні працювали видатні діячі медичної науки. В клініці зроблена перша операція на серці проф. М. М. Амосовим. Також у лікарні було проведено перший в Україні наркоз.

За роки існування закладу колективом ендокринної хірургії виконано більше 40 тисяч оперативних втручань, з них більше 4 тисяч на рак щитоподібної залози, проліковано десятки та проконсультовано сотні тисяч пацієнтів мешканців м. Києва, країн пострадянського простору, Східної та Західної Європи, країн Північної Америки, Африки та Близького Сходу.

В даний час Київський міський клінічний ендокринологічний центр функціонує як провідний заклад охорони здоров’я, що забезпечує висококваліфіковану медичну допомогу хворим з широким спектром ендокринної патології.

Актуальність центру особливо зросла після аварії на Чорнобильській АЕС. Він є базою для кафедри ендокринології НМУ ім. О. О. Богомольця, кафедри терапії НМАПО ім. П. Л. Шупика та відділу ендокринної гінекології ДУ «Інституту педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України».

Київський міський клінічний ендокринологічний центр є потужним науково-практичним закладом, де лікувально-консультативну допомогу хворим із ендокринною патологією надають 4 Заслужених лікаря України, 8 докторів медичних наук, 12 кандидатів медичних наук, де щорічно лікується в стаціонарі близько 11 тисяч пацієнтів, зокрема у 2014 році 10 825 хворих, що більш ніж у двічі перевищує показники профільних установ України, а саме ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В. П. Комісаренка НАМН України», ДУ «Інституту проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАМН України» та Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії і трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України.

Щорічно в центрі проводиться більш 80 000 консультацій, виконується 40 000 УЗД досліджень та 20 000 прижиттєвих патоморфологічних досліджень.

КМКЕЦ очолює головний лікар, доктор медичних наук, Заслужений лікар України Гульчій М.В.

На сьогодні КМКЕЦ є закладом, що надає висококваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу, забезпечує амбулаторне та стаціонарне обслуговування районів м. Києва та інших регіонів України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.