КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2016

«Завдання органів влади та місцевої громади – об’єднання та координація зусиль для подолання епідемії ВІЛ/СНІДу», – Микола Поворозник

«Завдання органів влади та місцевої громади – об’єднання та координація зусиль для подолання епідемії ВІЛ/СНІДу», – Микола Поворозник

У рамках реалізації ініціативи Fast Track Cities, завданням органів влади та місцевої громади є об’єднання та координація зусиль для подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, як загрози громадському здоров’ю. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час виступу на конференції «Обличчям до виклику: Майбутнє реформи сектору ВІЛ та охорони здоров’я в Україні».

«Як би не було прикро, але Київ увійшов до списку 27 мегаполісів із найбільшим тягарем епідемії ВІЛ та займає 4-е місце серед інших регіонів України за рівнем поширеності ВІЛ-інфекції. Кожен 10-й українець з ВІЛ є жителем Києва. За 2015 рік у м. Києві виявлено 2800 випадків ВІЛ і лише половину з них взято на медичний облік», – повідомив Микола Поворозник.

За його словами, саме впровадження новітньої стратегії Fast Treck Cities як «Прискорення: припинення епідемії СНІДу до 2030 року» у столиці України, яка першою зі столиць Східної Європи та Центральної Азії приєдналася до Паризької декларації, ставить амбітні цілі з лідерства в Україні та сусідніх країнах, в успішному втіленні поставлених завдань зі створення сприятливих умов до виявлення ВІЛ-позитивних осіб, взяття їх під медичний нагляд, призначення терапії та досягнення невизначеного рівня вірусного навантаження ВІЛ-інфекції в організмі ВІЛ-інфікованої людини.

«У рамках Паризької декларації ми взяли на себе зобов’язання, які передбачають досягнення цільових показників у сфері СНІДу, завдяки чому у Києві: 90% людей, що живуть з ВІЛ, знатимуть про свій позитивний ВІЛ-статус, 90% людей, які знають про свій позитивний ВІЛ-статус, отримуватимуть антиретровірусне лікування, 90% людей із тих, хто отримує лікування, матимуть пригнічене вірусне навантаження, що дозволить їм залишатися здоровими і призведе до зниження ризику передачі ВІЛ у регіоні», – зауважив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Також він додав, що місцеві заходи, відповідно до стратегії прискорення, спрямовані на поліпшення системи охорони здоров’я міста шляхом розвитку кадрових ресурсів, створення оптимальної бюджетної моделі для забезпечення безперервного надання послуг у сфері ВІЛ/СНІДу, планування послуг та оптимізації їх надання шляхом децентралізації та впровадження інновацій, забезпечення моніторингу виконання заходів та контролю якості послуг.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.