КМДА Київська міська державна адміністрація


21 січня 2014

Віктор Корж: «Заклики не користуватися послугами київських лікарень є образливими для медичної спільноти столиці та небезпечними для здоров’я постраждалих»

Медична допомога постраждалим під час масових акцій в центрі Києва надається цілодобово і в повному обсязі. На цьому наголосив заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж. У місцях масового скупчення людей постійно чергують бригади швидкої допомоги, працівники яких або надають допомогу на місці, або доставляють постраждалих до міських закладів охорони здоров’я, повідомив він.
«Медики столиці працюють самовіддано, незважаючи на небезпечні обставини, надаючи на високому фаховому рівні допомогу всім, хто її потребує, незалежно від місця проживання чи реєстрації пацієнта, його політичних поглядів, релігійних уподобань тощо», – зауважив Віктор Корж.
На його думку, заклики окремих політиків не користуватися послугами київських медичних працівників та їхати на лікування в інші міста України є нічим іншим, як образою для столичної медичної спільноти та приниженням професійної честі київських лікарів.
Крім того, заступник голови КМДА вважає, що подібні заяви напряму загрожують здоров’ю людей, оскільки нехтування своєчасним зверненням до лікарів може призвести до важких ускладнень, прогресування хвороб та виникнення небезпечних патологій.
Віктор Корж наголосив, що пацієнти закладів охорони здоров’я міста Києва забезпечені лікарськими засобами та медичною допомогою і у разі необхідності отримують консультації висококваліфікованих спеціалістів, у тому числі представників системи Національної академії медичних наук України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.