Головна  →  Новини  →  19 березня 2014

18 березня 2014 року, помічник Генерального Секретаря ООН Іван Шімановіч відвідав Київську міську клінічну лікарню №17

Цей медичний заклад був обраний не випадково, адже саме ця лікарня під час загострення сутичок у центрі Києва прийняла фактично найбільшу кількість постраждалих. Нині тут доліковуються поранені громадяни.

Під час зустрічі із головним лікарем закладу Миколою Дьоміним Іван Шімановіч обговорив, яким чином у лікарні забезпечується рівний доступ до надання медичних послуг різним верствам населення, проблеми фінансування установи та системи охорони здоров’я загалом та запитав фахівця про бачення майбутньої моделі системи охорони здоров’я, яка забезпечила б доступність та якість лікування.

Помічник Генерального Секретаря ООН також поспілкувався із двома постраждалими під час сутичок на Майдані, які ще залишаються на реабілітації в лікарні. Він побажав швидше їм одужати та повернутися до родин, а лікарям подякував за фахову медичну допомогу в складних політичних умовах.

«Я вражений роботою українських лікарів, які в надскладних умовах напруженого протистояння цілодобово надавали медичну допомогу постраждалим із різних політичних таборів. Це найвищий прояв милосердя та професіоналізму» - підсумував Іван Шімановіч.

За інформацією прес-служби МОЗ України

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111