Головна  →  Новини  →  22 квітня 2014

В столиці ситуація з забезпеченням інсулінами хворих на цукровий діабет повністю контрольована

Про це повідомляють у Департаменті охорони здоров’я м. Києва.
За словами головного позаштатного ендокринолога Галини Казмірович сьогодні до аптечних закладів м. Києва вже поставлено інсуліни вітчизняного виробництва, а саме Фармасулін Н, Фармасулін НNP, Фармасулін Н30/70 Хумодар Р 100 Р, Хумодар Б100Р, Хумодар К25 100Р во флаконах та картриджах для шприц-ручок.
Поставка імпортних людських інсулінів (Хумалог, Епайдра, Хумулін РЕГУЛЯР, Хумулін НПХ, Лантус, Хумулін М3) орієнтовно відбудеться наприкінці квітня 2014 р.
Також, у профільному Департаменті інформують, про повторне оголошення процедури закупівлі таких інсулінів як Новорапід 3,0 (ФлексПен); Актрапід НМ 3,0 (картр.); Протафан НМ 3,0 (картр.); Левемір 3,0 (ФлексПен); Мікстард НМ 3,0 (картр.); Новомікс 30 3,0 (ФлексПен); Інсуман Рапід 3,0 (картр.); Інсуман Базал 3,0 (картр.); Інсуман Комб 3,0 (картр.).
Це пов’язано з тим, що свого часу  тендерні торги були призупинено рішенням Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель у зв’язку з надходженням скарги від товариства з обмеженою відповідальністю “Укрбіотехнологія-ТМ”.
Між тим, фахівці запевняють киян, що ситуація в столиці наразі повністю контрольована.
- «Хворі на цукровий діабет, що на даний час мають рецепт на інсулін, який відсутній в аптеках, мають негайно звернутися до лікаря –ендокринолога. Спеціаліст індивідуально вирішить питання щодо подальшого лікування» – наголошує головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я з ендокринології Галина Казмірович

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111