Головна  →  Новини  →  8 травня 2014

Столичні лікарі взяли участь у черговому тренінгу з надання екстреної медичної допомоги

За підтримки МОЗ України, Департаменту охорони здоров’я м. Києва, НМАПО ім. П.Л. Шупика та Українського центру Медицини катастроф для столичних медиків було проведено лекцію і практичні заняття з надання екстреної медичної допомоги.


За словами Директора Департаменту охорони здоров’я м. Києва Віталія Мохорєва всі без виключення лікарі, незалежно від спеціалізації, мають бути готовими в будь-яку мить прийти на допомогу людині.


- «Але, для того щоб вміти швидко, кваліфіковано та якісно надати екстрену медичну допомогу при нещасних випадках та раптових захворюваннях, необхідна щоденна практика, або регулярні тренінги» - зауважив він.
Саме тому працівники медичної галузі столиці зібралися сьогодні на навчання в Лікарні швидкої медичної допомоги.
«Курс одного дня» включив у себе як теоретичну, так і практичну частину, під час якої лікарі різного профілю особисто могли потренуватись надавати невідкладну допомогу на спеціальних манекенах, кваліфіковано проводити медичне сортування на випадок наявності великої кількості постраждалих, надавати допомогу на догоспітальному етапі та в умовах приймального відділення.


 Практична частина тренінгу включила у себе перевірку володіння певним комплексом медичних заходів, зокрема зупинку кровотечі, серцево-легеневу реанімацію, техніку штучного дихання та техніку масажу серця, а також накладання пов’язки на рану і виведення протиотрути.
Всього цього разу в навчанні взяли участь 220 столичних лікарів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111