КМДА Київська міська державна адміністрація


16 жовтня 2021

Попри пандемію COVID-19 у столиці не зупиняється розвиток трансплантації нирки – Ганна Старостенко

undefined

Сьогодні столиця, як і вся країна, лише починає шлях розвитку трансплантації. Попри вируючу пандемію COVID-19, за останні 9 місяців у столиці було здійснено 13 оперативних втручань з трансплантації нирки. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, вітаючи учасників Українсько-турецької науково-практичної конференції «Трансплантація», що проводиться Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця (Київ, Україна) спільно з Університетом Башкент (Анкара, Туреччина).

«Київ підтримує проведення таких надзвичайно важливих заходів. Науково-практичні конференції дають можливість лікарям ділитися досвідом, відкривати та вивчати нові практичні підходи до діагностики, лікування та оперування, до та післяопераційного ведення пацієнтів. Особливо, якщо мова йде про трансплантацію», – наголосила Ганна Старостенко.

За її словами, для столичних фахівців важливо долучатися до таких заходів, як нинішня конференція та отримувати безцінний досвід. Адже в подальшому він дозволить зберегти здоров’я та життя сотням киян, які цього потребують.

Зазначимо, що наукова програма конференції передбачає доповіді та «живу» хірургію. Запланована трансляція операцій в режимі реального часу з операційної Університету Башкент (Анкара, Туреччина) у виконанні всесвітньо відомого хірурга-трансплантолога, засновника Університету Башкент пана Мехмета Хаберала, основоположника трансплантації в Туреччині та співавтора міжнародних гайдлайнів з трансплантації.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.