КМДА Київська міська державна адміністрація


12 травня 2022

Микола Поворозник привітав медичних сестер із професійним святом

Сьогодні, 12 травня, відзначається Всесвітній день медичної сестри. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«І нехай події, що відбуваються сьогодні у країні, не дуже сприяють святковому настрою та саме цих людей хочеться привітати, подякувати їм за їхню роботу, за їх працю та незламність. Дорогі медичні сестри та медичні брати! Кожен з вас у ці часи на своєму місці наближує нашу перемогу: на лінії вогню, в операційній, відвідуючи тяжких хворих вдома або доглядаючи за пацієнтами у лікарнях. Ви робите те, що вмієте краще за все – даруєте надію на одужання і життя. І робите це в надскладних умовах воєнного стану. Дякую вам за відданість, за вашу майстерність за всіх, кого ви врятували та поставили на ноги! Із професійним святом вас, наші сестри милосердя!» – наголосив Микола Поворозник.

Як повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, у Києві допомогу мешканцям надають близько 30 тисяч молодших спеціалістів із медичною освітою. Це – медсестри, фельдшери, лаборанти, акушерки. Половина з них – трохи більше 15 тисяч – працюють у комунальних медзакладах. І більша частина молодшого медперсоналу – жінки. Майже 84 відсотки.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.