Головна  →  Новини  →  7 жовтня 2022

У ще одній муніципальній клініці столиці незабаром запрацює комп’ютерний томограф – Валентина Гінзбург

Ще один муніципальний медичний заклад незабаром покращить процес надання  медичної допомоги, зокрема хворим із гострим мозковим інсультом. Значна оптимізація маршруту пацієнта (з можливістю встановлення точного діагнозу на місці, а тож і негайно розпочатого лікування) відбудеться завдяки закупленому за кошти міського бюджету комп’ютерному томографу експертного класу. Наразі томограф уже встановлено, а підготовчі роботи щодо його запуску перебувають на завершальній стадії.

За інформацією директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург останнім часом лікарня за кошти місцевого бюджету та НСЗУ значно оновила діагностичне обладнання. Окрім комп’ютерного томографу це й 3 сучасні  апарати УЗД; мобільні рентгенівські системи; мобільні рентген-апарати для дослідження тяжких пацієнтів в умовах реанімаційних відділень; цифрові рентген апарати, які обслуговують пацієнтів лікарні та пацієнтів амбулаторно-поліклінічного відділення з електронним направленням; ендоскопічне обладнання – мобільний відеобронхоскоп, ендоскопічна стійка  для проведення  відео, ‑колоно, ‑гастро, ‑бронхоскопії тощо; аргоноплазмовий коагулятор, який дозволяє ефективно зупиняти кровотечі.

«Важливо, що це обладнання вже успішно працює. У середньому впродовж останніх двох років за його допомогою зроблено близько 10 000 ультразвукових досліджень (органів черевної порожнини, нирок, ехокардіографій, периферичних судин, щитоподібної залози тощо), понад 16 00 рентгенологічних досліджень тощо», – розповіла Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що завдяки такій досить інтенсивній доукомплектації лікарні,  заклад значно розширив діагностичні та лікувальні можливості. Фактично в ньому з’явилося сучасне діагностичне відділення, яке з введенням в експлуатацію комп’ютерного томографа запрацює на повну потужність.

«Розвиток столичної медицини триває. Сучасні технології, покращення умов для перебування пацієнта та роботи медиків – все це вкрай необхідне у часи, коли ми разом виборюємо вільне мирне майбутнє. Та і сьогодні мусимо пам’ятати: після перемоги кияни мають бути впевнені, що за необхідності отримуватимуть меддопомогу на рівні світових стандартів. Це завдання, яке ставить перед галуззю Київський міський голова, залишається незмінним, а його виконання – завжди на особистому контролі та при дієвій підтримці нашого мера», – підсумувала Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111