Головна  →  Новини  →  7 жовтня 2022

Київ має достатню кількість вакцин від COVID-19 (+ інфографіка щодо схем вакцинації)

undefined

undefined

undefined

 

У столиці зберігається тенденція стрімкого зростання діагностованих випадків COVID-19. Київські заклади охорони здоров’я у достатній кількості забезпечені необхідними вакцинами, які знижують ризики захворіти та значно зменшують загрозу тяжких форм коронавірусу з небезпечними ускладненнями.

Із настанням холодів щеплення набуває особливої актуальності, оскільки в цей період збільшується кількість пацієнтів із тяжкими захворюваннями на COVID-19, які потребують стаціонарного лікування: із наданням кисню в палатах інтенсивної терапії. Окрім цього, за свідченням лікарів змінились основні симптоми хвороби: сьогодні хвороба може впливати на організм навіть при нормальній температурі тіла. У легких формах – розладами кишково-шлункового тракту, у складних – ураженням серцево-судинної і судинно-мозкової систем, проявлятись інсультом або інфарктом.

У медичних закладах столиці  у доступній кількості наявні вакцини: Comirnaty  від компанії Pfizer, CoronaVac від Sinovac та Janssen від Johnson & Johnson. А для всіх охочих створено комфортні умови для швидкої, зручної та безпечної вакцинації.

Тож наразі є можливість зробити першу дозу (для тих, хто до цього не щепився), другу, бустерну та другу бустерну дози. Для другої бустерної дози рекомендовано застосовувати мРНК-вакцину (наразі в Україні це саме Comirnaty/Pfizer) з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. При цьому другий бустер дозволено вводити навіть людям віком від 60 років, а також 18-59 років із хронічними хворобами. Детальніше – за посиланням: https://bit.ly/3SbygaT.

Нагадаємо, що вакцинація від COVID-19 триває в центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, Центрах масової вакцинації у ТРЦ «Gulliver», «River Mall», «Універмаг «Україна». Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Телефони для довідок щодо адрес і годин роботи пунктів вакцинації від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/3KikfVD.

Також нагадаємо, що через зростання захворюваності на COVID-19 міська влада закликає киян повернутися до носіння масок у публічних місцях.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111