Головна  →  Новини  →  10 листопада 2022

Київрада продовжила програму «Здоров’я киян» на 2023 рік, у якій передбачила видатки на реконструктивну хірургію для бійців – Валентина Гінзбург

Сьогодні депутати Київської міської ради проголосували за продовження Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2023 рік і внесли зміни, що розширюють її заходи та напрями виконання. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона наголосила, що подовження дії Програми на 2023 рік – це гарантія забезпечення на безоплатній основі окремих категорій киян, які за станом здоров’я вкрай потребують підтримки міста, певними видами медичної допомоги, препаратами, лікувальним харчуванням, витратними матеріалами тощо.

«Щодо внесених доповнень, окремо хочеться відзначити передбачені видатки на пластичну та реконструктивну хірургію. Йдеться про забезпечення лікарськими засобами та витратними матеріалами лікування наслідків бойової травми методом відновно-реконструктивної хірургії», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту розповіла, що у столичних лікарів вже є практичний досвід у цьому питанні. Так, у червні на базі однієї із київських міських лікарень відкрили відділення реконструктивно-пластичної хірургії для надання високоспеціалізованої медичної допомоги військовослужбовцям.

«На жаль, сьогодні ми констатуємо потребу в лікуванні наших бійців із наслідками бойової травми – при ураженнях обличчя, кінцівок, тулубу. Таким постраждалим необхідне відновлення функцій органів і систем, а також важливим є покращення естетичного вигляду травмованих ділянок тіла. Саме тому медична галузь столиці має розвивати цей напрям реконструктивної хірургії. Заради здоров’я та повернення до життя наших захисників та захисниць, які на передовій боронять країну і наші життя. Передбачене оновленою програмою «Здоров’я киян» фінансування на цю статтю видатків вочевидь значно сприятиме цьому процесу», – зазначила Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111