Головна  →  Новини  →  18 листопада 2022

Делегація мерії Брюсселя передала Києву обладнання, медичну продукцію та техніку для лікування військовослужбовців

 

Делегація мерії Брюсселю передала обладнання, медичну продукцію та техніку для лікування військовослужбовців в столичному медичному закладі. Участь у заході взяв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Реконструктивна хірургія сьогодні серед пріоритетів у медиків столиці. Адже в умовах війни до медзакладів потрапляють наші захисники, які потребують відновлення функцій органів і систем, а також покращення естетичного вигляду травмованих ділянок тіла. Саме тому медична галузь столиці розвиває цей напрям», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, у новому відділенні реконструктивно-пластичної хірургії, що в червні цього року відкрили на базі однієї зі столичних лікарень для надання високоспеціалізованої медичної допомоги військовослужбовцям, уже проліковано 46 воїнів ЗСУ.

«У боротьбі зі злом агресора усі зусилля важливі, особливо що стосується збереження життя та здоров’я наших воїнів. Сьогодні відділення отримало сучасне обладнання, яке дозволить надавати на більш якісному рівні медичні послуги. А це означає швидше відновлення пацієнтів. Ми вдячні за підтримку нашим іноземним партнерам, які у важкі часи підтримують Україну!» – сказав Микола Поворозник.

Нагадаємо, раніше депутати Київської міської ради проголосували за продовження Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2023 рік і внесли зміни, що розширюють її заходи та напрями виконання. Зокрема, мова йде про забезпечення лікарськими засобами та витратними матеріалами лікування наслідків бойової травми методом відновно-реконструктивної хірургії.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111