Головна  →  Новини  →  21 листопада 2022

Тренінги з домедичної допомоги на станціях метрополітену відтепер проводитимуться кожну третю п’ятницю місяця – Валентина Гінзбург (+фото)

undefined

У минулу п’ятницю понад 2600 містян навчилися основним прийомам порятунку життя на тренінгах із основ домедичної допомоги, що Департамент охорони здоров’я організував на станціях метрополітену. Про це повідомила директорка Департаменту Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що 18 листопада охочих опановувати прийоми екстреної допомоги виявилось навіть більше, ніж минулого разу впродовж двох навчальних днів.

«Це дуже тішить. Адже, перш за все, свідчить про те, що поміж нас стає все більше людей, які у потрібну мить допоможуть постраждалому протриматися до приїзду «швидкої», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка профільного Департаменту зауважила, що збільшується й кількість свідомих людей, які розуміють важливість набуття таких знань.

«Наші інструктори навіть із деяким здивуванням розповідають, що люди вишукувалися біля тренувальних пунктів в очікуванні початку їхньої роботи. Також багато було тих, хто нотував алгоритм надання того чи іншого виду допомоги, або знімав увесь процес на відео», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту нагадала, що програма тренінгів складена таким чином, щоб за короткий час навчити людину основним навичкам надання домедичної допомоги: правильно оцінити стан постраждалого, надати допомогу при масивній кровотечі, порушенні прохідності дихальних шляхів, зупинці кровообігу, термічних опіках тощо. Тренери – досвідчені спеціалісти та педагоги Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які постійно навчають майбутніх медиків та ведуть курси підвищення кваліфікації для лікарів, фельдшерів і медичних сестер.

«З огляду на попит та популярність започаткованих Департаментом охорони здоров’я цих короткотермінових курсів прийнято рішення впорядкувати їх проведення. Відтепер тренінги у метро проводитимуться кожної третьої п’ятниці місяця із 12:00 до 17:00. Наразі, на жаль, не маємо можливості робити це частіше через зайнятість фахівців. Проте нагадуємо, що більш ґрунтовні навчання можна пройти на базі Навчально-тренувального центру нашої «екстренки» (телефон для запису: 044- 456-22-84). Тож запрошуємо всіх охочих. І дякуємо за небайдужість і таку правильну активну позицію», – наголосила Валентина Гінзбург.

Тренінги з домедичної підготовки проводяться:

  • Станція метро «Університет» (проміжний вестибюль);
  • Станція метро «Дружби народів» (перехід);
  • Станція метро «Шулявка» (проміжний вестибюль);
  • Станція метро «Арсенальна» (проміжний вестибюль);
  • Станція метро «Печерська» (проміжний вестибюль);
  • Станція метро «Дорогожичі» (проміжний вестибюль);
  • Станція метро «Олімпійська» (проміжний вестибюль);
  • Станція метро «Палац України» (вестибюль перед турнікетом)
  • Станція метро «Театральна» (перехід);
  • Станція метро «Площа Льва Толстого» (вестибюль перед турнікетом);
  • Станція метро «Позняки» (балкон над платформою);
  • Станція метро «Героїв Дніпра» (вестибюль перед турнікетом).
 
Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111