Головна  →  Новини  →  23 травня 2023

На базі Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги пройшли навчання служб міста з хімічної готовності та реагування – Валентина Гінзбург (+фото)

Лікарі Київської міської лікарні швидкої медичної допомоги, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф разом зі співробітниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій відпрацювали алгоритм реагування на надзвичайні події з викидом хімічних речовин. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що це вже треті міжвідомчі масштабні навчання, мета яких – досягти чіткої координації дій служб, якщо постане необхідність надавати допомогу при масовому ураженні хімікатами.

Як і у попередніх відпрацюваннях, уявна надзвичайна ситуація програвалася із самого початку – зі сповіщення про випадок. Сценарій був складений таким чином, щоб у ході його розвитку враховувати всі можливі обставини та події, які можуть ускладнювати виконання завдань учасниками.

Відпрацьовувався весь процес допомоги при масовому ураженні небезпечними хімічними речовинами від моменту евакуації постраждалих з міста події, проведення деконтамінації (заходів із усунення хімагентів із поверхні тіла людини) до сортування та надання медичної допомоги на догоспітальному і ранньому госпітальному етапах.

«Медики і працівники ДСНС – кожен професіонал у своїй галузі. Та будь-яка спільна справа потребує, окрім фахових навичок, чіткого розуміння правил взаємодії. Особливо, коли йдеться про життя людей», – зауважила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту наголосила, що кожне таке навчання – виняткова можливість не просто завчити послідовність власних дій та відточити навички, а й в умовах максимально наближених до реальних, навчитися орієнтуватися на колег, щоб робити все максимально швидко та злагоджено. Окрім цього, кожен тренінг дає змогу проаналізувати помилки учасників наступних навчань та теоретичної підготовки.

«Медичним працівникам завжди краще знати і вміти більше, ніж може знадобитися. Тому в столиці ми використовуємо кожну можливість для навчань, тренувань, опанування нових професійних навичок. Це виправданий підхід, адже часто саме від лікаря залежить, чи буде врятоване життя. А точніше від того, наскільки він фаховий, впевнений у своїх діях, відпрацьованих до автоматизму. Я дякую київським медикам, що вони повністю розділяють таку позицію і навіть за сьогоднішніх складних обставин ставляться до самовдосконалення не менш відповідально, ніж до своєї роботи», – підсумувала Валентина Гінзбург.

ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111