Головна  →  Новини  →  10 листопада 2015

Віталій Кличко: «В оновленому центрі гемодіалізу встановлені найсучасніші апарати для допомоги людям з нирковою недостатністю»

Віталій Кличко: «В оновленому центрі гемодіалізу встановлені найсучасніші апарати для допомоги людям з нирковою недостатністю»
 

Мер Києва Віталій Кличко оглянув оновлене відділення гемодіалізу в лікарні №3.

«Ми перебуваємо у центрі гемодіалізу, де отримують лікування люди з нирковою недостатністю. Рік тому ця проблема стояла дуже гостро. Ми знайшли кошти, щоб закрити борги і знайти ліки. І дуже добре, що сьогодні ми відкриваємо 14 нових гемодіалізних місць. Ми отримали 14 нових апаратів в якості донорської допомоги. Ці апарати обслуговуватимуть тих людей, які постійно потребують медичної допомоги і чиє життя залежить від вчасного медобслуговування і якісних медпрепаратів», – зазначив Віталій Кличко. 

Мер розповів, що діалізна служба Києва складається з 5 відділень у різних лікарнях. У них лікуються понад 550 хворих. «Сьогодні близько 550 людей з нирковою недостатністю потребують постійного медобслуговування. І я радий, що найсучасніші апарати тепер є у Києві, вони надаватимуть якісний сервіс хворим. Наша задача – щоб таке ж сучасне обладнання було в усіх лікарнях міста Києва», –підкреслив Віталій Кличко.

Влітку у центрі гемодіалізу в лікарні №3 було розпочато обладнання палат у діалізні зали і розміщено 14 гемодіалізних місць за рахунок благодійної допомоги. Наразі загальна кількість місць для гемодіалізу в центрі складає 44 (було 30). Введені в експлуатацію 14 сучасних  апаратів «штучна» нирка. Крім того, є 60 ліжок для ниркових хворих. Лікування методом гемодіалізу отримують майже 240 хворих. Лікування здійснюється у 4 зміни цілодобово. Щорічно тут проводять понад 20 тисяч сеансів гемодіалізу.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111