Головна  →  Новини  →  8 вересня 2021

До кінця року в 11 лікувальних закладах Києва функціонуватимуть ПЛР-лабораторії - Ганна Старостенко (+фото)

Від початку пандемії COVID-19 у дев’яти київських лікарнях було відкрито вірусологічні лабораторії, де виконуються дослідження на коронавірусну інфекцію (ПЛР). Ще у двох закладах такі ж лабораторії запрацюють вже восени цього року. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко за підсумками інспекції КНП «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги».

«Функціонування при лікарні вірусологічної лабораторії, яка самостійно досліджує матеріал, зокрема й на COVID-19, дає можливість нашим медикам значно швидше отримувати результати досліджень, а отже – й приймати рішення стосовно лікування пацієнтів. Наголошую, що ПЛР-тестування пацієнтів здійснюється безкоштовно, якщо ж людина не перебуває у стаціонарі – за наявності направлення від лікаря», – пояснила вона.

За словами Ганни Старостенко, цієї осені ПЛР-лабораторії запрацюють у Київській міській  клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та Київській міській клінічній лікарні № 1.

«На їх облаштування та закупівлю обладнання з міського бюджету було виділено майже 17 млн грн», – додала заступниця голови КМДА.

Зазначимо, що ПЛР-лабораторії на сьогодні функціонують у наступних закладах: Київська міська клінічна лікарня № 4,  Київська міська клінічна лікарня № 5, Київська міська клінічна лікарня № 6, Київська міська клінічна лікарня № 7, Київська міська клінічна лікарня № 8, Олександрівська клінічна лікарня, КНП «Академія здоров’я людини», Пологовий будинок № 5 та КНП «Київська Міська Дитяча Клінічна Інфекційна Лікарня».

Інспекція лікарні швидкої допомоги та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

IMG_8931.JPG

IMG_8963.JPG

IMG_8984.JPG

IMG_8950.JPG

IMG_8946.JPG

IMG_9063.JPG

IMG_9055.JPG

IMG_9051.JPG

IMG_8917.JPG

IMG_8879.JPG

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111