Головна  →  Новини  →  10 вересня 2021

Роман Лелюк: Під час благодійної акції вдалося зібрати 31 літр крові, який може врятувати понад двісті життів

У столиці відбулась благодійна акція зі збору крові, у якій взяли участь 66 осіб. До заходу долучилися працівники структурних підрозділів КМДА, зокрема, Департаменту суспільних комунікацій, Управління туризму та промоцій, а також Оболонської і Шевченківської районних державних адміністрацій. Акцію організував Центр публічної комунікації та інформації Департаменту суспільних комунікації КМДА спільно з Київським міським центром крові та Київської міською організацією Червоного Хреста.

Акція тривала протягом двох днів на базі Vcentri HUB в Шевченківському та Оболонському районах. Таким чином організатори мали на меті поповнити міський банк крові та познайомити з районними відкритими громадськими просторами якомога більше киян.

«Дуже приємно, що наші відкриті громадські простори Vcentri HUB розвиваються. На їх базі відбувається все більше громадських ініціатив – зі шкільного самоврядування до заходів для інститутів третього віку. Ми хочемо, щоб усі активні громадяни знали, що є такі простори, де вони можуть знайти для себе щось цікаве або реалізувати власні ініціативи. І сьогодні з нашими партнерами ми проводимо надзвичайно важливу акцію зі збору крові. Один донор може врятувати три життя, а нам під час акції вдалося зібрати 31 літр крові, який може врятувати більше двохсот життів», – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк, який теж долучився до акції як донор.

Щоб здати кров, добровольцям потрібно було лише дотримуватися медичних рекомендацій напередодні та прийти у визначений день до одного із Vcentri HUB із посвідченням особи. Усі необхідні аналізи, реєстрацію, підготовку та забір крові організатори проводили просто на місці.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111