Головна  →  Новини  →  19 квітня 2022

Медична система Києва працює у посиленому режимі: містяни отримують онкологічну, нефрологічну, стоматологічну та ендокринологічну допомогу, хворі на діабет забезпечені інсулінами

Медична система Києва працює у посиленому режимі. Містяни отримують онкологічну, нефрологічну, стоматологічну та ендокринологічну допомогу, хворі на діабет забезпечені інсулінами. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Із перших днів повномасштабного вторгнення росіян столичні медики – наші герої – працюють у посиленому режимі. Увесь цей час медичні заклади надають допомогу усім, хто її потребує», – розповів Микола Поворозник.

Зокрема, Київський міський центр крові з перших днів забезпечує усі заклади необхідними компонентами крові.
Працює Київський міський клінічний онкологічний центр, фахівці якого надають усю необхідну медичну допомогу онкохворим. Це і обстеження: працює радіологічне відділення центру, і лікування: проведення хіміо- та променевої терапії.

Також у центрі працює гаряча лінія для консультацій онкохворих пацієнтів та їх родичів: (044) 365 07 62. Звертатися можна щоденно з 10:00 до 13:00.

Жодного дня не припиняли роботу шість паліативних відділень, в яких надають допомогу невиліковно хворим:

  • Київська міська клінічна лікарня №2 – 099 338 50 38;
  • Київська міська клінічна лікарня №6 – (044) 497 79 49;
  • Київська міська клінічна лікарня №10 – (044) 525 20 90;
  • Київська міська клінічна лікарня №18 – (044) 293 24 28; 050 711 89 63;
  • Олександрівська клінічна лікарня м. Києва – 050 939 89 93;
  • Київський міський клінічний онкологічний центр – 067 703 60 70.

«У повному обсязі містяни отримують нефрологічну, стоматологічну та ендокринологічну медичну допомогу. Хворі на цукровий діабет забезпечені інсулінами – вони можуть їх отримати як за електронними, так і за паперовими рецептами. Пацієнти з хворими нирками проходять процедури діалізу», – розповів Микола Поворозник.

Він нагадав, що у столиці поновлено виконання планових операцій. Зокрема це офтальмологічні операції із заміни кришталиків, операції на серці, заміна суглобів та інші. Не припиняли роботу столичні травмпункти, куди містяни можуть звертатися за потреби.

Працюють медики і в закладах первинної медико-санітарної допомоги та в консультативно-діагностичних центрах. Тут містяни можуть отримати медичну допомогу у сімейних лікарів та вузькопрофільних спеціалістів, незалежно від того чи підписана у вас декларація з лікарем. Адже сьогодні у столиці багато внутрішньо переміщених осіб і наше завдання надати кваліфіковану медичну допомогу кожному, хто її потребує.

«Окремо скажу про роботу пологових. У них народжуються нові українські життя. Для цього наші лікарі створили всі умови і окремо подбали про безпеку майбутніх матусь та новонароджених. Нове життя – це завжди перемога, і чим більше у місті з’являється малюків, тим сильніша впевненість у тому, що життя триває і перемога за нами!» – наголосив Микола Поворозник.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111