Головна  →  Новини  →  6 вересня 2022

У новому відділенні реконструктивно-пластичної хірургії, відкритому для лікування військовослужбовців, уже отримали допомогу 46 бійців – Валентина Гінзбург

У новому відділенні реконструктивно-пластичної хірургії, що в червні цього року було відкрито на базі Київської міської клінічної лікарні № 6 для надання  високоспеціалізованої медичної допомоги військовослужбовцям, уже проліковано 46 воїнів ЗСУ. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, у відділенні створено належні умови для використання сучасних мікрохірургічних методик, новітніх технологій та методів лікування, що дозволяють знизити летальність, інвалідизацію, а також кількість ускладнень після оперативних втручань.

«Сьогодні потреба в лікуванні потерпілих із наслідками бойової травми досить велика. І багато наших захисників потребують відновлення функцій органів і систем, покращення естетичного вигляду різних уражених ділянок обличчя, кінцівок, тулубу. Тож столичні комунальні клініки мають розвивати цей напрям надання медичної допомоги», – зазначила директорка Департаменту.

Вона розповіла, що нове відділення розраховане на 30 ліжок. Хірурги, які там працюють, володіють новітніми техніками у сфері лікування військових поранень (якими, до речі, сьогодні володіє обмежена кількість спеціалістів). Наприклад, таких як пошкодження з ураженням кісткових тканин, м’яких тканин, судин, нервів, опіки з ураженням великої площі шкірних покривів, дефекти шкіри після мінно-вибухових травм тощо. Мікрохірургічні технології, якими користуються лікарі, забезпечують збереження кінцівок, запобігають розвитку інфекційних та інших ускладнень при дефектах черевної стінки, грудної порожнини, черепа і дозволяють знизити інвалідизацію хворих, отримати добрі функціональні та естетичні результати та зменшити терміни перебування у стаціонарі. Використання сучасних мікросудинних технологій у поєднанні з комплексом підготовчих заходів та методів клітинної терапії дозволяє отримати клінічний, функціональний та естетичний ефект на рівні світових стандартів.

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 6» співпрацює з Київським та Львівським військовими шпиталями, а також із міськими клінічними лікарнями Києва, з яких направляються пацієнти для подальшого лікування та реабілітації.

«Дякую нашим воїнам, які боронять нас на передовій. І нашим лікарям, у яких наразі свій фронт, за те, що попри все не зупиняються, працюють і навчаються новому, щоб ті, кому потрібна сьогодні медична допомога, отримували її вчасно та на найвищому рівні», – наголосила Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111