Головна  →  Новини  →  16 вересня 2022

Київські медики та працівники ДСНС провели спільні навчання з хімічної готовності та реагування – Валентина Гінзбург

Київські медики та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели спільні навчання з хімічної готовності та реагування. У планах – проведення таких навчань у всіх стаціонарних медичних закладах, що мають базу для надання медичної допомоги постраждалим від дії хімічних речовин. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я.

За словами директорки Департаменту Валентина Гінзбург, це вже другі практичні спільні тренування.

 «Йдеться саме про відпрацювання алгоритму взаємодії підрозділів ДСНС, бригад екстреної медичної допомоги та персоналу лікарень на різних етапах. Для кращого результату навчань розроблений сценарій, максимально наближений до можливої надзвичайної події. За таких умов у кожного учасника є можливість не лише чітко розуміти, як він має діяти, а й «відточити» свої практичні навички», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона розповіла, що основний акцент тренінгу зроблено на чіткому налагодженні процесу допомоги при масовому ураженні небезпечними хімічними речовинами від моменту евакуації з місця події, проведення деконтамінації (заходів з усунення хімагентів з поверхні тіла людини) до сортування та надання медичної допомоги на догоспітальному і ранньому госпітальному етапі.

«Екстрені служби мають бути готові до будь-яких ситуацій, щоб за будь-яких обставин діяти чітко та злагоджено. Адже ціна питання – людське життя. В умовах воєнного стану ця вимога до медиків постає ще гостріше. Тому щодня ми працюємо над підвищенням кваліфікації медичних працівників у різних сферах. Дякую нашим лікарям, які наразі знаходять у собі сили вчитися новому та вдосконалювати свої професійні вміння. Ми не можемо дозволити собі зупинятися, тому що кожен крок уперед наближує сьогодні до перемоги», – наголосила Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111