Головна  →  Новини  →  3 березня 2023

Київ очікує ще 11 мобільних пересувних котельних, що у критичних випадках забезпечуватимуть теплом лікарні і дитячі заклади

undefined

Київ очікує ще 11 мобільних пересувних котельних, що у критичних випадках забезпечуватимуть теплом лікарні і дитячі навчальні заклади. Наразі «Київтеплоенерго» отримало 12 котелень, ще 11 – у процесі виробництва.

Як повідомляє комунальне підприємство, мобільні котельні на автомобільній платформі у разі надзвичайної ситуації здатні забезпечити теплом об’єкти соціальної сфери (насамперед лікарні, школи та дитячі садочки). Про це повідомляє комунальне підприємство. Головні переваги пересувних котелень – автономність, автоматизація та енергоефективність.

Котельні установки працюють на дизпаливі, їхня теплова потужність складає 600 кВт (або понад 0,5 Гкал/год) при ККД обладнання 93%. Температура теплоносія досягає 80°C та може регулюватись залежно від температури зовнішнього повітря. Вбудована система телеметрії забезпечує дистанційний контроль роботи котельні. На випадок відключень електроенергії є генератор.

Проєкти котелень розроблені з урахуванням специфіки теплопостачання столиці. «Київтеплоенерго» підготувало персонал для оперативного підключення та пуску мобільних котелень. Наразі навчання пройшли понад 200 працівників підприємства.

Нагадаємо, Київ – єдине місто в Україні, яке придбало і підготувало до роботи 12 пересувних мобільних котелень. Виготовляють такі котельні в Україні. Їхня вартість вдвічі дешевша, ніж в Європі.

Мобільні котельні будуть використовуватись, перш за все, для обігріву соціальних об’єктів. Наразі інженерними пунктами приєднання обладнали 50 шкіл та 20 лікарень міста. Роботи з облаштування точок приєднання тривають в інших визначених міською владою закладах.

КП «Київтеплоенерго» в тестовому режимі випробувало підключення пересувної котельні до триповерхового приміщення однієї із шкіл Києва. Щоб розгорнути роботу котельні та подати опалення знадобилось не більше 2-х годин.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111